Лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска президентството и парламентът да се разпуснат. Пред Нова телевизия Марешки заяви, че в парламента и президентството "няма реални хора, а високоплатени артисти, на които някой им пише речите. Те ги наизустяват и ги произнасят".

Лидерът на "Воля" посочи и че харесва държавния глава Румен Радев като човек, но не и като президент, който постоянно хулил депутатите.

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Държавният глава настоя да отстояваме демократичните си права

Относно вота на недоверие Марешки заяви, че докато липсва алтернатива на сегашното управление, няма как ВОЛЯ да участва в "един такъв безсмислен цирк". По думите му в пленарната зала се е провел "един беззъб вот", който накрая се е превърнал в циничен, защото депутат на БСП казал, че разчитат на Патриотите да ги подкрепят.

Във връзка със събитията около обсъждането на ратификацията на Истанбулската конвенция и искането на БСП по темата да се проведе референдум Марешки отсече, че "Воля" в никакъв случай не биха подкрепили провеждането на такъв референдум. "Няма шанс да подкрепим искането на БСП за референдум по Истанбулската конвенция. Това е поредното цинично предложение, което идва от тяхна страна", Марешки.

Сега не е моментът за Истанбулската конвенция, смята Радев

Сега не е моментът за Истанбулската конвенция, смята Радев

Държавният глава призова парламентът да прояви разум