Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо. Такава е и нашата роля - вършим си работата само в рамките на правомощията. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на работна среща с четирима министри от кабинета си за подготовката на изборите на 27 октомври. Информация за заседанието беше оповестена от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

По думите на Главчев е необходима постоянна комуникация с Централната избирателна комисия (ЦИК), която е водещата институция при организацията на вота.

Министърът на иновациите и растежа и координатор на работата по организационно-техническата подготовка на изборите Росен Карадимов докладва за изготвените хронограми за изпълнение на необходимите дейности, чрез които ще се следи спазването на всички срокове.

На срещата бяха обсъдени и мерките на МВР за срещу купуването на гласове и корпоративния вот и работата на Министерството на електронното управление (МЕУ) за повишаване на доверието на избирателите към машинния вот.

В работната среща участваха министрите на иновациите и растежа Росен Карадимов, на вътрешните работи Атанас Илков, на външните работи Иван Кондов и на електронното управление Валентин Мундров.

Главчев даде заявка за още по-добра организация на изборите
Обновена

Главчев даде заявка за още по-добра организация на изборите

Премиерът не приема на служебното правителство да се вменяват функции, каквито не са предвидени по закон