Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет за мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан, съобщиха от правителствената пресслужба.

В заседанието ще участват представители на службите, на секретариата на Съвета по сигурността и на външното и транспортното министерство.

Насрала трупал оръжие за война срещу Израел

Насрала трупал оръжие за война срещу Израел

Превантивен удар

Срещата на министър-председателя с институциите ще се проведе при закрити врата, като допълнително ще бъде оповестена информация за взетите решения.

Припомняме, че властта от вчера работи по осигуряване на възможност за евакуация на българските граждани от Ливан заради ескалацията на напрежението в региона след елиминирането на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала от Израел в Бейрут и размяната на въздушни удари между двете страни.

Бенямин Нетаняху: Израел ще продължи да нанася удари по враговете си

Бенямин Нетаняху: Израел ще продължи да нанася удари по враговете си

Дългата ръка на Тел Авив

По-рано днес Владимир Чуков коментира пред Нова телевизия, че "Хизбула" е получила сериозни удари. Голямата слабост на тази терористична организация е, че се знае кой кой е, смята той. Чуков изтъкна, че израелското разузнаване е пробило "Хизбула". По мнението му пипалата на групировката са огромни.

Ахилесовата пета на Израел е, когато Хизбула отвлече израелски войници. Ситуацията в Иран е двусмислена, по думите му. Владимир Чуков посочи, че Иран не знае какъв да прави. Приказки много, но реални действия няма, коментира анализаторът. Новият президент явно иска да подобри отношенията със Запада. В Иран ситуацията е много тежка, Хизбула е част от Иран, заяви още той.