От първостепенно значение е служителите на МВР, както и досега, да спазват стриктно закона и да не се поддават на никакви провокации. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на среща с новия вътрешен министър Атанас Илков за подготовката на изборите на 27 октомври. Информация за разговора беше оповестена от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

По думите на Главчев провеждането на честни и свободни избори е водещ приоритет на служебния кабинет и трябва да се работи при пълна прозрачност и равна отдалеченост от всички политически сили. Той отбеляза, че организацията на вота е задължение на Централната избирателна комисия (ЦИК), а правителството съдейства за логистиката.

От МС припомнят, че премиерът отправи подобно послание и на срещата на властта с областните управители миналата седмица. Димитър Главчев призова органите на изпълнителната власт да действат само в рамките на правомощията си, като е изключена всякаква намеса в политическите процеси или каквато и да било проява на партийна пристрастност. За него е важно всеки да изпълнява съвестно задълженията си, като няма да се поколебае да се раздели с проявилите небрежност или недобросъвестност.

Атанас Илков: Откакто съм министър, не са ми звънели политици, няма и за какво

Атанас Илков: Откакто съм министър, не са ми звънели политици, няма и за какво

Пред Сараите не е имало полицейско насилие