Съcобственикът и изпълнителен директор на -"Юрий Гагарин БТ" Венцислав Каймаканов обяви официално кандидатурата си за кмет на Пловдив като независим кандидат, информира Радио Пловдив.

Името му се спрягаше в последните седмици като евентуален кандиат на СДС, след това на НДСВ и на бизнессредите.

"Кандидатирам се като независим, но няма да отказвам подкрепа", заяви Каймаканов в отговор на въпрос водени ли са с него преговори от страна на НДСВ.

В инициативния комитет, който застава зад него, е сегашният общински съветник Христо Бонев, председателят на Пловдивския граждански клуб Лука Станчев и много бизнесмени.

Каймаканов е кандидатът не на бизнеса, а на промяната, обясни обаче председателят на инициативния комитет Румен Найденов.

Каймаканов обяви, че се кандидатира като независим, защото партиите са се отдалечили от хората и за да пребори схващането у пловдивчани, че нищо не зависи от тях. Инициативният комитет няма да регистрира листа за общински съветници, нито ще издига кандидати за районни кметове.

53 партии, коалиции и инициативни комитети ще участват в местните избори в Пловдив. В общинската избирателна комисия от днес до 27-ми септември ще се регистрират листите за общински съветници и кандидатите за кметове.