Приемане на редовен държавен бюджет в максимално кратък срок и окончателното финализиране на общата управленска програма между първата и втората сила в парламента - ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. Това очерта като най-спешните приоритети на новата власт вицепремиерът, министър на външните работи и евентуален бъдещ министър-председател Мария Габриел.

"Има две неща - да стартира бюджетът, да бъде приет максимално бързо, освен това - следващата една седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа на парламентарните групи на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, за да бъде финализирана управленската програма. В тази управленска програма ще бъдат изведени на преден план онези краткосрочни приоритети, които ще ни позволят да има резултати и да можем да убедим българските граждани, че това правителство ще бъде работещо и стабилно", посочи тя на излизане от Министерски съвет.

"Това е отговорност на финансовия министър, не се меся в ресорите, идвам с такава практика (от Европейската комисия)", не влезе в подробности относно рокадите начело на НАП и Агенция "Митници" Мария Габриел. "Питайте финансовия министър", избягна директен отговор тя.

Новият кабинет Денков-Габриел се зае ударно с редовния бюджет

Новият кабинет Денков-Габриел се зае ударно с редовния бюджет

Никой няма да ни даде 100 дни толеранс, заяви премиерът

Тепърва ще се назначават и заместник-министри. "Дайте ми малко време. (...) Много труден момент е за хора, които за първи път стават министри, да останат без заместници", коментира текущата кадрова липса в заместник-министерските кресла вицепремиерът. И обеща - заедно с Николай Денков щели да обърнат специално внимание на бъдещите назначения на тези позиции и ще процедират по идентичен начин, като този, по който са избирани министрите.

Гълъб Донев удивен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри

Гълъб Донев удивен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри

Опроверга три лъжи, които се разпространяват за служебното правителство