Доган бил петата колона на Путин в България, стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ и бивш председател на комисията по досиетата Методи Андреев пред Нова телевизия.

"Забелязва се сблъсък на ценности в ДПС. Речта на Ахмед Доган съдържа явни внушения, че той е петата колона на Путин в България. В нея се съдържат изключително антиевропейски и антинатовски послания".

Доган обвинява ръководството на ДПС в гафове и непремерени действия

Доган обвинява ръководството на ДПС в гафове и непремерени действия

От партията изпратиха словото на нейния почетен председател

Припомняме, на 17 декември е било новогодишното парти на ДПС и в т.нар. Сараи - резиденцията на почетния председател на партията Ахмед Доган в столичния квартал Бояна. В неговата реч имаше критика към настоящия председател на партията Лютви Местан и се изразява съмнение относно бъдещето на ЕС. "Съучастници сме в политическа игра с неясни правила и аморфни приоритети", казал Доган визирайки разликата в пъти между военния бюджет на САЩ и бюджета на ЕС за интеграция.

Думите на почетния председател на ДПС се сториха опасни на депутата от ГЕРБ. "Това, което говори Ахмед Доган, е много опасно. Нека си спомним какво стана след депесарския шут от началото на демокрацията - в България се възцари мафията. Оттогава ДПС е политическата бавачка, която отглежда една или друга групировка, завладяла държавата", изтъкна политикът.

Според него Движението е "конспиративно и изкуствено" създадена партия.

Страшно е държавата да се управлява с пиянски речи от Сараите, обяви Кънев

Страшно е държавата да се управлява с пиянски речи от Сараите, обяви Кънев

Определи словото на Доган като "пиянска история от Сараите"

За друга знакова реч припомни журналистът Георги Коритаров. "Доган беше човекът, който през 1999 година в речта, с която ДПС даде подкрепа за въздушен коридор на НАТО, даде ключова перспектива за членството ни в Алианса. С това, което ни казва днес, той показва регрес от своята собствена позиция", посочи Коритаров.

ДПС и БСП сблъскаха декларации за сваления руски самолет

ДПС и БСП сблъскаха декларации за сваления руски самолет

Да съдят тези, които са стреляли по катапултиралите пилоти, призоваха от БСП

В изказването на Доган Лютви Местан получава остри критики за декларацията, с която подкрепи Турция в конфликта й с Русия при скандала със сваления бомбардировач Су-24. В речта си Доган я определя като гаф. Според него светът се намира в изключително тежка криза, а ако политиците и в частност ДПС не внимават, страната ни може да се окаже „пушечно месо”, каза Коритаров.