ДПС ще се бори за четирима евродепутати, каза лидерът на движението Ахмед Доган пред журналисти преди началото на днешното заседание на Централния съвет на партията в хотел "Принцес".

По думите му тримата евродепутати на движенето се очертават сравнително сигурни, но броят зависи от параметрите на избирателната активност в страната.

За нас ще бъде чест да покажем, че потенциалът ни вътре в страната е достатъчен, не се надяваме на различни хипотези, които са в публичното пространство - туристи, автобуси, каза Доган, цитиран от БНР.

В отговор на въпрос Ахемд Доган каза, че ще бъде направено всичко възможно да има етнически българин на избираемо място в кандидатската листа на ДПС.

Българският избирател трябва да бъде наясно, че изпраща и свои представители, и свои защитници в Европейския парламент, в рамките на европейското политическо пространство, отбеляза лидерът на ДПС.

По думите му съчетанието на националния и европейския интерес също ще бъде важно за преценката на избирателя кого да избере, а другото е въпрос на техника.

Попитан очаква ли трусове в управлението по отношение на еврофондовете, Ахмед Доган отговори отрицателно и допълни, че еврофондовете са с ясни правила.

"Еврофондовете не са чували с пари, раздавани на калпак, Брюксел определя на базата на много сериозни проекти, на много строги критерии, със съответни комисии, с обратни връзки", каза той.

Според Доган няма основание за трус в коалицията, защото тя има общ интерес за стабилност на страната.