Страшно съжалявам, че тази шепа от мекотели, които ръководят партията, я докараха до това положение, че да се разправяме в съда. Това заяви Кирил Добрев пред партийната централа след днешното изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова. Какъв държавник може да си ти, когато не спазваш законите на собствената си партия, попита той.

По думите му се подправяли списъци в партията и на Нова година се изключвали членове на неприсъствено заседание на пленума. За да ме върне, съдът е констатирал нарушения, отчете Добрев. Това е унижението и падението, изтъкна той. Социалистът обясни, че в последната седмица преди вота ръководството на БСП пак подало заявление в съда той да бъде изключен от партията. А Добрев раздавал брошури за изборите с лика на Георги Свиленски и лепял плакати на Корнелия Нинова.

Прокуратурата взела в ръце преврата в БСП, обяви Нинова

Прокуратурата взела в ръце преврата в БСП, обяви Нинова

Лидерът обяви, че е получила призовка да се яви на разпит

Докато дишам, ще бъда част от БСП, закани се той и заподозря, че ръководството не искало той са участва на пленума в събота.

Проблемът им не бил изборите, а това Кирил Добрев да не може да говори от името на левицата. Той посочи поименно хората, които работели срещу БСП заради загубените от тях гласове в полза на партията: Борислав Гуцанов и Корнелия Нинова. Това е активна работа в смазване на партията, посочи Добрев. Аз по-големи вредители от тези двамата не мога да видя, сподели той.

Оставка дават достойни хора, отговори той на въпрос дали в събота ще се иска оставката на лидера. Освен това достойните и моралните давали оставка, а тези можели само да се крият зад стола, докато някой не ги изнесе.

Социалистът поиска Нинова да извади данни за икономическите зависимости на вътрешната опозиция.

Иначе Добрев не й иска оставката. Оставката й я искали 800 000 леви избиратели, които вече не гласували за столетната партия.