Много често "Продължаваме промяната" са показвали когнитивни дефицити, но случаят с напускането им на пленарната зала и последвалият брифинг, на който обявиха "убийство на машинния вот" е целенасочена спекулация. Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

"Номерът не мина. Но по-същественото е друго - това е ярко доказателство, че колегите са в предизборен режим. За разлика от нас, които се опитваме да приемем тези закони, които са нужни на българските граждани, включително и се опитваме да съставим правителство", каза народният представител.

Някой, който професионално се захване с ловене на призраци, в крайна сметка ще започне да хваща призраци, алегорично-метафоричен по традиция бе Дончев.

Той отново подчерта - въпреки конкретния случай между ГЕРБ и "Демократична България" има много общо. "Ако се издигнем над контекста, ние имаме дефинитивно сходство в приоритетите, в политическите ангажименти и цели. Остава същественият въпрос защо е невъзможно каквото и да било парламентарно или извънпарламентарно взаимодействие. И тук е същественият отговор - защо не е възможно? Когато базираш цялото си присъствие в политиката на противопоставяне на другия, в един момент се стига до тези ситуации. Имаме сходства с този, но не можем да работим с него. Защо? Защото сме се плюли две години назад. (...) А иначе - ние ще предложим правителство, това е наш ангажимент", отговори на въпрос на News.bg депутатът.

ПП и ДБ в един глас: Машинното гласуване беше убито

ПП и ДБ в един глас: Машинното гласуване беше убито

Забележителен качамак - или тежка аматьорщина, или целенасочен хаос

Правното острие на партията на Борисов и председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атансова пък за пореден път обвини "Продължаваме промяната" в аматьорщина.

"Истерията стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от ПП да се обявява за драматични протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена. Да изясним - това, че се спекулираше в пленарна зала и извън нея, в социалните медии, с един текст, който дори не беше окончателно приет и гласуван, за пореден път показа аматьорската несъстоятелност на ПП. Както виждате, те вече са в зала, защото видяха, че тези манипулации няма да минат."

И сподели очакванията си - някой от партията на Петков и Василев скоро да започне да твърди, че не само Бойко Борисов яде хора, а и че към канибализъм имат склонност и самата тя, както и Томислав Дончев и Тома Биков.

Промените не са известни от вчера, а просто ГЕРБ спазва предизборните си обещания, подчерта пък на свой ред Тома Биков.

НС отмени машините за редовни избори, после ги върна
Обновена

НС отмени машините за редовни избори, после ги върна

Йордан Цонев готов да се качи на белия автобус, ПП напускаха залата