"Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието - конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри". Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира в ефира на bTV нападките на БСП срещу премиера Борисов.

Нинова връща без подпис папката на ГЕРБ

Нинова връща без подпис папката на ГЕРБ

Тя призова Борисов да си извади партийната книжка и молбата за напускане на МВР и да каже кое тежи повече

Дончев защити министър-председателя и за думите му за столичния бул. "Дондуков". Вицепремиерът изтъкна, че физически е много трудно да се установи кой е извадил паветата.

Според Томислав Дончев кой какъв е и какъв е бил е махленски, а не политически спор. Вицепремиерът изтъкна, че му липсват разговорите за политики. Дончев не мисли, че подготвяният вот на недоверие ще мине.

БСП настояват Борисов да се извини за сравнението Левски-мигранти-ограда

БСП настояват Борисов да се извини за сравнението Левски-мигранти-ограда

"Скъпи българи", обръщат се социалистите, "нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои"

Томислав Дончев обясни пред медията, че не трябва да се очаква постоянно единомислие по всички въпроси между ГЕРБ и Обединените патриоти. По негово мнение щом има спор в коалицията, има прозрачност в управлението.

Относно писмото от Македонската църква Дончев не смята, че държавата трябва да се меси. Според вицепремиерът въпросът е църковен, но с политически нюанси. За решение на проблем Томислав Дончев смята, че е нужна повече църковна дипломация.

Светият синод подаде ръка на Македонската църква

Светият синод подаде ръка на Македонската църква

Със съзнание за своя свещен дълг