Политиката е изкуство на възможното. Това коментира депутатът от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" (ИСМВ) и зам.-председател на 45-ото народно събрание Татяна Дончева.

Събра ни парламент по волята на гражданите, подчерта тя. Новите групи и лица в Народното събрание изисквали време за сработване. Носещата конструкция на този парламент бе партия, която е деструктивно настроена, и друга партия, която е пълен новак - не всичко може да бъде компенсирано със съвети, изтъкна Дончева.

Депутатите пак не могат да се разберат за дневния си ред

Депутатите пак не могат да се разберат за дневния си ред

Днешното представление няма нищо общо с живота и реалността за Маноил Манев

Тя успокои пенсионерите, че и без решение на Народното събрание те ще могат да получават по 50 лева месечно. Служебният кабинет също щял да ги отпуска. Няма обаче техническо време за индексация на пенсиите, по думите й. По-разумно е това да стане от 1 януари 2022 г. Според Дончева и десните имали нагласа да се коригират пенсиите.

Главният прокурор можел да сезира, когото си иска по думите й. Спецсъдът и спецпрокуратурата работели по поръчка на премиера, според Татяна Дончева. Все пак трябвало да се анализира работата на специализираните институции.

Общият съд щял да се занимава с Мата Хари, шкафчета, кюлчета и къщата в Барселона. Гешев е продукт на Бойко Борисов, отсече Татяна Дончева.