Има много неславянски народи, които използват нашата писменост, както и много славянски, които не я използват - така заместник-председателят на ВМРО и депутат в 44-ото Народно събрание доц. Милен Михов аргументира промяната в името на празника 24 май в коментар за телевизия Bulgaria ON AIR

"Защо най-българският празник се нарича на просветата, културата и славянската писменост, без да се посочват имената на светите братя Кирил и Методий?" - посочва депутатът.

24 май е един от най-българските празници, подчерта той в предаването "Денят ON AIR".

24 май вече има ново име

24 май вече има ново име

Това реши мнозинството в парламента

"Той е нещо непреходно. Навсякъде, където живеят българи, те отбелязват този празник и затова е тази чувствителност. Нужен е дебат за нашата празнична система. Ние действително трябва да се вгледаме сериозно към празничната ни система - някои дати ги празнуваме по нов стил, други - по стар. Друг въпрос е разминаването на светския празник и този по църковен стил." - допълни народният представител.

БСП настояват на "славянски" в името на 24 май

БСП настояват на "славянски" в името на 24 май

Недалновидност и некомпетентно виждат левите

Относно отношенията между Скопие и София от последните месеци и изказванията на Зоран Заев в интервюта за македонски медии, депутатът посочи, че не е изненадан.

"Ще се наслушаме на подобни изказвания. Не смятам, че историческата истина може да има различни лица. Не става дума за политически компромис. България поставя 3 много прости условия." - допълни доц. Михов.

Българо-македонската комисия постигна напредък по 24 май
Обновена

Българо-македонската комисия постигна напредък по 24 май

Не е имало време за темата Гоце Делчев...