Няма обективни причини за предсрочни избори, тъй като редовните са на дневен ред през месец март. Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR депутатът от ВМРО доц. Милен Михов.

"Картината на протестите е много красноречива. Да спреш метрото, да блокираш ключови комуникационни възли под етикета "протест", поражда много въпроси." - коментира депутатът в предаването "Денят ON AIR".

То каза още, че парламентарната група на ВМРО е излязла с декларация по повод поредния тревожен случай на ромско нападение върху български граждани и допълни, че интеграцията на ромите е обществена потребност. Според доц. Михов, гражданите трябва да бъдат защитавани навсякъде, дори в най-малките населени места, а не само в столицата.

Той направи равносметка за направеното от ВМРО по време на кризата.

"ВМРО и "Обединени патриоти" бяха баланса, който държеше държавния "кораб" изправен, въпреки вълните на разделение, противоборство и конфронтация", отчете още депутатът.

Доц. Михов коментира и предложението на ВМРО за изменения в Закона за предучилищното и училищното образование.

"За децата от 4-годишна възраст детската градина ще бъде безплатна по отношение на таксите за обучение. Намерили сме механизъм да бъдат подпомогнати общините, така че и изхранването в детските градини да бъде безплатно." - допълни народният представител.

Той допълни, че сериозно се дискутира въпросът тези родители, които не могат да класират своите деца в общинските детски градини, да бъдат подпомогнати за частни детски градини. Това е част от така наречената концепция за грамотна раждаемост.