Патриотизмът не е маса в ресторант, че да е резервирана за една партия. ДПС е една от най-патриотичните формации. Това обяви бившият атакист и настоящ кандидат за депутат от ДПС Слави Бинев в сутрешния блок на Нова телевизия. 

По думите му, ДПС бил най-патриотичният жест, който бил правил.

Бинев се обяви против клишетата и поиска те да бъдат разбити.

Бивши атакисти влязоха в листите на ДПС

Бивши атакисти влязоха в листите на ДПС

Слави Бинев е водач в 23-ти МИР

"Патриотизмът е смелост и трябва да се показва по всякакъв начин. По презумпция всяка партия трябва да е патриотична, а пещерният популизъм трябва да се консервира", настоя той.

Той обясни преминаването си от Патриотичния фронт към ДПС с това, че не са му давали поле за изява, докато при хората на Доган той щял да има такова.

"Не забравяйте, че аз съм един от конструкторите на Обединените патриотите. Исках да се съберем отдавна така, както сега (ВМРО, НФСБ и "Атака"). Но има хора, които бъркат патриотизма с личното обожание. Патриотизмът е чувство", каза Бинев.

На Бинев беше показан и откъс от негово участие в Нова телевизия от 2009 г., когато той нарича ДПС "търбух на триглава корумпирана ламя".

"Това бе част от моето политическо тийнейджърство. Говорих емоционално, търсил съм атракция, за да се добера до медиите, знаете как е", оправда се Бинев.