"Мисля, че стъпката срещу Пеевски е била известна. Самият факт, че той не се кандидатира за депутат, говори за това. Предполагам, че неговата партия е била предупредена". Тази хипотеза изрази пред bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод наложените санкции от страна на САЩ.

Припомняме, малко след обявяването на санкциите по закона "Магнитски", Държавният департамент на САЩ обяви втори пакет санкции, в който също е включен Пеевски - вече с наложена санкции с ограничение за влизане и пребиваване в САЩ.

Безлов определи случващото се като атомна дейност и знак преди извънредните избори у нас.

ДПС очаква доказателства и цитира позицията на Пеевски

ДПС очаква доказателства и цитира позицията на Пеевски

В отговор на налагането на санкции по закона "Магнитски"

Той обясни, че световната банкова система е свързана и е много трудно да се правят трансфери без американски банки и кореспонденти. По негови думи случващото се прави изключително трудно икономическото бъдеще както на замесените хора и техните фирми, така и на семействата им.

Относно това кой е политическият лидер, подкупван от Божков, Безлов изрази подозрение, че става въпрос за първия секретар на комунистическата партия.

С този акт се показва, че хора, които стоят отстрани с богатството си, са досегаеми, обобщи ситуацията той.

Припомняме, още вчера Делян Пеевски отхвърли като тенденциозни наложените му санкции и се закани да търси правата си по съдебен път.

По-рано днес пък от ДПС заявиха, че очакват доказателства, мотивирали решението на Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ. 

Пеевски отхвърли санкциите на САЩ като тенденциозни, търси правата си в съда

Пеевски отхвърли санкциите на САЩ като тенденциозни, търси правата си в съда

Счита, че е бил нарочно дискредитиран