Депутатът от ДПС Четин Казак определи като смешни и жалки твърденията на лидера на СДС Мартин Димитров, че ДПС е събирало подписите за регистрация на сините, внесени от изключените вече от СДС Пламен Радонов и Пламен Юруков.

„Наистина достойно за съжаление поведение. Това звучи толкова невероятно, че чак е смешно дори въобще да се говори, че ДПС може да се занимава с това да събира подписки и подписи за друга партия, за едно или друго ръководство", коментира Четин Казак.

"Това показва доколко явно Мартин Димитров и сегашното ръководство на СДС имат реална представа за това какви са им структурите, кои са им членовете и кой може, и не може да събира подписи в подкрепа на СДС. Щом по такъв лековат начин сипят обвинения на ляво и на дясно, това е жалко", коментира още Казак.

Твърдението, че БСП воюва със СДС е неоснователно и несериозно, заяви от своя страна говорителят на Висшия съвет на червената партия Корнелия Нинова.

„Твърдението на господин Мартин Димитров е неоснователно и несериозно. Не мога да разбера колегите в дясно, когато имат свои вътрешни нерешени проблеми, винаги да търсят причината извън себе си", каза още тя.

"Препоръчвам им да се обърнат навътре към себе си и да потърсят причините за тези резултати в своята партия, да не обвиняват БСП за техните неуспехи", посочи Корнелия Нинова.