Младежкото ДПС на Ахмед Доган пази пред ЦИК, за да може партията да се регистрира утре първа в изборите за парламент.

Депутатът Валентин Тончев обясни на брифинг, че утре Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов ще внесат подписите за регистрацията. Ние сме горди с нашите младежи, подчерта той.

Утре ще се регистрираме за самостоятелно участие, каза Тончев. Няма никой друг пред ЦИК, поясни депутатът. ДПС е на Ахмед Доган, заяви още Тончев.

Младежкият лидер Танзер Юсеинов е пуснал и клип от пристигането пред ЦИК. 

Според Радослав Ревански, който е в групата на Делян Пеевски, техните младежи са от петък пред ЦИК. Ние сме пред всички входове на парламента, заяви пред медиите той.

Те пазят място да се регистрират първи символично. Като се регистрират първи ще постигнат резултатите, които имат по региони именно благодарение на Делян Пеевски. Тези млади хора са с нас, каза Ревански.

Той е изненадан от напрежението, което е станало между тях и групата около Ахмед Доган. И двете страни претендират да са първи пред ЦИК.

Нашите хора са много позитивни, поясни Ревански. Няма как да бъдем изпреварени, категоричен бе той. Име едно ДПС, има един ледир на ПГ на ДПС и той се казва Делян Пеевски, изтъкна Радослав Ревански.

Припомняме, че Движението за права и свободи се раздели на два лагера, като едната част се обяви в подкрепа на почетния председател на партията Ахмед Доган, а другата - за Делян Пеевски. За напрежението в партията стана ясно след гласуването за редовен кабинет на ГЕРБ, с премиер Росен Желязков. 

На 27 август стана ясно,че Доган е изключил Делян Пеевски от партията, като решението е взето на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. Това решение обаче беше определено като противоуставно от самия Пеевски.

Битки между двата лагера се водят и за сайта на партията, като и за централата. 

ДПС-Доган остава в протестна готовност

ДПС-Доган остава в протестна готовност

Протестиращите заявиха, че ще останат толкова дълго, колкото е необходимо, за да постигнат целите си