Делян Пеевски мигновено излезе с коментар във връзка с изключването си от ДПС.

Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество, изтъкна той по повод днешното заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.

"Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон", категоричен бе Пеевски.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Искра Михайлова и Йордан Цонев, Хамид Хамид, Радослав Ревански и Ертен Анисова са изключени от ДПС.

Ахмед Доган изключи Пеевски и група от ДПС

Ахмед Доган изключи Пеевски и група от ДПС

Осводени са и председателите на десет областни съвета на партията

Напрежението в ДПС стана явно по време на гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли. Ден по-рано обаче от ПГ на ДПС беше изключен Рамадан Аталай, знаково лице за ДПС.

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, "за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията". Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански. Досега обаче оставката на вече отстранения Йордан Цонев не бе искана.

Оставки така и не бяха подадени, а междувременно парламентарната група на ДПС под ръководството на Делян Пеевски се сви значително от втора до четвърта политическа сила в 50-ото Народно събрание.

Война между двете крила в ДПС се води, както за административната сграда в София, така и за официалния сайт.

Само часове преди решението за отстраняване на Пеевски от партията, самият той номинира Искра Михайлова - също вече изключена от ДПС, за еврокомисар.

ДПС - уставно изключване или уставно самоотлюспване

ДПС - уставно изключване или уставно самоотлюспване

Възможно ли е уставът на ДПС да е и най-силното оръжие и защита и на едната страна, и на другата?