ДПС на Ахмед Доган видяха опити на Делян Пеевски да унищожи и след това да присвои марката ДПС. На брифинг в парламента Тимур Халилов заяви, че има заявление, подадено от Пеевски, за заличаване на регистрацията на ДПС, допусната до участие до новите частични местни избори на 20 октомври, които ще се проведат в община Омуртаг и други кметства.

Делян Пеевски подаде заявление за заличаване на регистрацията на ДПС за участие в новите предсрочни избори на 20 октомври 2024 г. Със заявлението, подадено от коалицията "Ново начало", евроатлантическата маска на Пеевски падна окончателно, посочи Халилов.

Според него Пеевски и хортата около него никога не са работили за интересите на ДПС и истинската им цел е да унищожат партията и да присвоят марката ДПС. С решение на ЦИК от 4 септември заявлението за заличаване на регистрацията на ДПС е отхвърлено и отново с решение на ЦИК е отказана регистрация на псевдоевроатлантическата коалиция на възродителите от Новото начало за участие в новите и предсрочни избори на 20 октомври 2024 г.

Халилов разчита държавността да възтържествува и в останалите решения на ЦИК. Има едно ДПС и то е създадено от почетния председател Ахмед Доган и е на всички хора, които споделят всички негови принципи и идеали, каза още той. И не пропусна отново да нападне Делян Пеевски - коалицията, създадена от него е националистическа, а не евроатлантическа.

Тимур Халилов призова партиите да се дистанцират от Делян Пеевски.

На въпрос за срока, който постави ЦИК ДПС да не фигурира в нито една от двете коалиции, които подадоха документи за регистрация на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври, Халилов заяви, че Делян Пеевски е изключен от ДПС и не говори от името на партията. Той очаква държавните органи да се отърсят от зависимости, ако има такива, и да направят необходимото за възтържествуване на държавността - да се регистрира едно ДПС.

ЦИК отказа да регистрира ДПС на Пеевски за частичните местни избори

ЦИК отказа да регистрира ДПС на Пеевски за частичните местни избори

Решението подлежи на обжалване