ДПС са възмутени, че протестът поругавал герба и трибагреника. Редица писма по темата са пристигнали в централата на партията - от симпатизанти на партията, а и от европейски либерали.

Структурите на партията остро осъждат този вандализъм, стана ясно от брифинг в централата на движението. ДПС е възмутено от протеста пред централата на партията. В поругаването на трибагреника симпатизантите на партията виждали липса на перспектива, ясна визия и идеи в организаторите на протеста.

По думите на Мустафа Карадайъ ДПС е национално отговорна партия, която не може да приеме формите на израждане на протеста. Иначе ДПС подкрепя правото на мирен протест.

Карадайъ припомни, че четири години партията иска оставката на правителството, а сега протестиращите, които той определи като доскорошни клакьори и клиентела на ГЕРБ, се сетили да протестират. Най-лошото е мутризацията на правителството, изтъкна той.

ДПС си оставило отворена врата за правителство на "националното обединение"

ДПС си оставило отворена врата за правителство на "националното обединение"

Според Илхан Андай от вчерашната позиция печели и Бойко Борисов

Анти-ДПС реториката е опит за акумулиране на енергия, а Карадайъ разкритикува анти-ДПС реториката като използвана и "за да се постигне власт", както и за оттегляне от властта.

ДПС иска диалог за спешно излизане от кризата. Диалогът е важен, а има различни начини да се стигне до него, според Карадйъ.

Отлагането на диалога днес може да е с по-тежки последици утре, предупреди лидерът на ДПС, по думите на когото страната е в криза. ДПС е посочило вече предложенията си за излизане от кризата и продължава да стои зад тях. Карадайъ не отговори на въпрос смята ли за редно държавният глава да свика Консултативния съвет по национална сигурност.

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

ДПС поиска оставката и на кабинета, и на Румен Радев

Партията иска експертен антикризисен кабинет, който да организира честни избори

30 години нашата мисия е да сме пазители на целостта на страната, мира и сигурността, на стабилността, на демокрацията, отчете Карадайъ.

Иначе ДПС са доволни от резултата си на частичните местни избори при спечелени 7 населени места от 10 кандидата. Карадайъ коментира и че ако се използва реториката на някои издания и политически партии, трябва да се каже, че ДПС е разгромило или разбило и ГЕРБ, и БСП и др. Движението обаче се въздържа от такива изрази.