ДПС подкрепя по принцип изгонването на дипломати, които се занимават с дейности, застрашаващи националната сигурност на България, в конкретния случай - на руските дипломати. Това обаче трябва да се прави в рамките на международното и националното право, за което "има голяма тревога дали се спазва". Затова премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев трябва да дойдат да обяснят в Народното събрание. Това обявиха от ПГ на ДПС на трибунка в парламента. Лидерът , поиска двамата да се явят днес в парламента, "за да кажат коя е фактическата картина и истина".

Нинова настоя за уволнения след изгонването на руските дипломати

Нинова настоя за уволнения след изгонването на руските дипломати

Иска Радев да изгони шефа на ДАНС, а Петков - зам.-министъра, подписал нотата

"Откак Кирил Петков и Асен Василев влязоха на терена на политиката в България, от миналата година май месец, се случи ненормално - лъжата да е норма, клетвопрестъпничеството да е морално", са неговите аргументи.

Карадайъ посочи, че трябва да се провери какви действия са направени от страна на България. Относно ултиматума на руския посланик Елеонора Митрофанова - ДПС няма как да го подкрепя, "тъй като става въпрос за изгонване на дипломати, които застрашават националната сигурност".

Депутатите викат отново Петков, раздвоени дали се крие като мишка или като заек

Депутатите викат отново Петков, раздвоени дали се крие като мишка или като заек

Нинова: Всички си прехвърляме горещия картоф