Трябва да се определят приоритетите и едва след това да се търсят играчите, които ще ги изпълняват. "Цари едно безвремие и бездействие по почти всички въпроси от национално значение". Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Правителството иска мандат за преговори със САЩ за изтребител
Обновена

Правителството иска мандат за преговори със САЩ за изтребител

Срокът на доставка на изтребителите ще бъде по-голям

Във вторник на заседание на парламентарната група на ДПС ще бъде решено как ще гласуват предложението на правителството за започване на преговори със САЩ за закупуване на 8 изтребителя Ф-16, каза Хамид Хамид.

"Може да сте сигурни, че то ще е в посока засилване на евроатлантизма и отстояване на позициите ни дотук", увери депутатът от ДПС.

БСП ще гласува против предложението на МС за нов изтребител

БСП ще гласува против предложението на МС за нов изтребител

Правителството с решението не защитава интересите на страната

Той припомни, че във вторник изтича крайният срок за внасяне на предложения между първо и второ четене по законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Партията ще внесе своите предложения, допълни Хамид.

ДПС ще внесе предложения за промени в изборния кодекс

ДПС ще внесе предложения за промени в изборния кодекс

Движението на Доган не иска преференция

Той припомни декларацията на своята партия от началото на сегашната пленарна сесия, в която е обявено, че ще търсят консенсус при определяне на приоритетите, важни за страната, и да се върви по тях.

Ф-16 е по-добър от Грипен според зам.-председателя на НС

Ф-16 е по-добър от Грипен според зам.-председателя на НС

Колкото се бавим, толкова повече ще се оскъпи сделката

"Разбира се, и да се търси нов модел на управление в рамките на този парламент", обясни Хамид. Според него другият модел се е провалил.

"Първо да се търси аритметично мнозинство и то нищо да не прави и да пропускаме важни години. Така изоставаме от развитието си в сравнение със страните от нашата група", мотивира искането си за нов модел на управление депутатът от ДПС.

Според него резултатът от евроизборите ще рефлектира и върху националната ни политика и политическото развитие на страната.

"В кампаниите за евроизбори винаги се акцентира върху национални теми и се изоставят европейските. В голяма степен резултатът от европейските избори ще бъде реален тест за състоянието на политическите партии в страната към днешна дата", изказа мнение депутатът от ДПС.

Той подчерта, че като партия са си поставили за цел да запазят сегашния си брой евродепутати или да ги увеличат. От ДПС щели да предложат как да се промени функционирането ЕС.