В левицата са притеснени от избора на нов тип боен самолет.

Правителството на Бойко Борисов не зачита нито Народно събрание, нито конституция, нито правова държава, смята лидерът на столетницата Корнелия Нинова. Тя е притеснена, че се предлага страната да се отклони от задължителните изисквания.

Депутатите на червената партия ще гласуват против предложението на Министерски съвет. Правителството с това решение не защитава интересите на страната, отсече Нинова, която е изумена, че много пъти са нанасяли удар върху правовата държава.

Столетницата подкрепя модернизация на армията.

Нинова уклончива дали подкрепя Станишев за ЕП

Нинова уклончива дали подкрепя Станишев за ЕП

От известно време позициите на червената партия се разграничават от тези на ПЕС

Припомняме, в последния работен ден преди Коледните празници комисията към МО по избор на нов изтребител за българската армия завърши работа с доклад, в който се препоръчва избора на F-16. Самият доклад не е категоричен и препоръчва още разговорите по офертите да продължат. Въпреки това той бе внесен в Министерския съвет, предстои да отиде и в Народното събрание. Комисията препоръчва и промяна на методиката за избор на изтребители.

До 1 октомври в Министерството на отбраната три държави внесоха офертите си за общо четири типа бойни самолети. Преди това като пoтeнциaлни дocтaвчици бяха спрягани 7 cтpaни.

В последната работна седмица от миналата година и Gripen, и Локхийд Мартин подобриха офертите към страната ни за закупуването на нови бойни самолети. И до този момент двете компании, продължават да заявяват готовност за преговори и подобряване на офертите.

Държавният глава Румен Радев остро разкритикува доклада на комисията към МО като "триумф на лобизма" и финалът на автокрацията за 2018-та година, което пък отключи поредна размяна на реплики между "Дондуков" 1 и 2.

В отговор на думите на Радев скочи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, като поиска президентът Румен Радев да каже кого има предвид, когато говори за лобизъм.