Помолен да коментира напускането на ДСБ от четиримата млади, Иван Костов категорично заяви, че ДСБ не може да инвестира в хора, които не носят доверие, не дават добри резултати и подчерта, че най-разумната стъпка за ДСБ е да инвестира в други хора.

Припомняме, във вчерашното си изявление четиримата напуснали - Прошко Прошков, Даниел Митов, Петър Николов и Христо Ангеличин, изразиха обидата си именно от „инвестирането" в тях.
Никога няма да приемем, който и да е, да представя нашето участие в политиката като своя инвестиционна програма.
Обидата от тази метафора и от лекотата, с която тя беше произнесена, не ни дава никакво основание да продължим да бъдем част от политическата сила, която преди осем години учредихме, подчертават четиримата.

Иван Костов каза още, че Синята коалиция настоява те да излязат от Общинския съвет. Това е чистият начин да опитат възможностите си, качествата си на друго поприще, заяви Костов.

ДСБ лидерът призна, че се е излъгал, заявявайки „Всички са се лъгали политически", отговаряйки на въпрос дали е лош кадровик.
Той обаче допълни - „Симеон Сакскобургготски лош кадровик ли е да създаде Меглена Кунева, която напусна партията му, а БСП лоши кадровици ли са, че излъчиха такъв кандидат-президент, който ги хвърля сега в междуособици? „Кой е лошият кадровик в България" е голям въпрос. Всички са се лъгали политически".

Тези хора ще предадат Меглена Кунева, както предадоха ДСБ, заяви от своя страна и съпредседателят на синята коалиция Мартин Димитров и припомни, че в политиката винаги има кебапчета и кебапчийски котараци.
„Колкото по-рано подобни хора напуснат Синята коалиция, толкова по-добре", категоричен е Димитров.

Той каза, че е гласувал за Прошко Прошков и добави: „Моят вот сега е подменен. Не съм гласувал тези хора да ходят при Меглена Кунева".