Два протеста - на ВМРО, започнал в 17.30 и на "Възраждане", стартирал с половин час по-късно, блокираха движението в центъра на София в час пик. Исканията на недоволните партийни членове и симпатизанти - оставка на правителството.

Докато основната тема според ВМРО е готвеното, както те смятат, предателство на българските интереси по македонския въпрос, то демонстрацията на "Възраждане" бе в резултат на гласуваното успешно преди седмица искане за военно-техническа помощ за Украйна, макар и не конкретизирано от страна на Киев, поне според Министерството на отбраната.

Унижение. Така описа Костадин Костадинов приемът на министър-председателят Кирил Петков в САЩ. "Снима се със секретарката на секретарката", ироничен бе той.

"Няма малки и големи държави. Има малки и големи държавници. Ние, българите, сме голям народ", добави той.

Позор били и това, че според Костадинов Украйна определяла политическия дневен ред у нас. Партийният лидер се закани още - протестите, организирани от партията му, щели да продължат до оставката на правителството на Петков.

Социологията също, очевидно е специалност на Костадинов, който прогнозира, че "Възраждане" вече били първа политическа, а много от партиите и управляващата четворна коалиция дори нямало да влязат в следващото Народно събрание.

"Това, което обясняват в момента в НС. Ако кажат, че искат да въведат България във война. Ако кажат, че искат да поставят България в подчинено положение на Украйна. Това не е нормално. Ако някой си мисли, че тези, сегашните управляващи, ще отидат на избори и казват тези неща, ще имат резултат, който ще им позволи да влязат в Народното събрание, жестоко се лъжат", каза той.

Малко преди 20 часа протестиращите от "Възраждане", около 1000 човека, се оправиха към Министерски съвет. Придружаващите ги полицаи бяха в съизмеримо количество.

Възраждане заподозря, че Петков договорил членството на РСМ в ЕС срещу американски газ

Възраждане заподозря, че Петков договорил членството на РСМ в ЕС срещу американски газ

Според Костадинов става въпрос за инструктаж за Македония