Обособилото се в БСП движение "Бузлуджа" иска ръководството на партията да покани всички леви партии и организации на срещата, която свиква на 1 май. "Бузлуджанци" настояват на поканените на срещата да бъдат поставяни предварителни. От движението призовават също лидерите на левите партии и организации да проявят зрялост и отговорност, да се отзоват и да се включат активно и конструктивно в срещата.

В Ден на труда БСП организира среща с партии, неправителствени организации, граждански структури от левия спектър, център и патриотични организации и синдикатите. Като основни теми з дискусията за обявени правото и условията на труд, неравенствата, доходите на работещите и качеството на заетост в България, модерната лява политика и алтернатива на статуквото.

Противниците на лидера на БСП се увеличават

Противниците на лидера на БСП се увеличават

"Бузлуджанци" с контраатака срещу ръководството на социциалистическата партия

От движение "Бузлуджа" изтъкват, че решенията на Националния съвет на БСП от 27 април и последните действия на ръководствата на другите партии и коалиции в лявото политическо пространство показват, че за момента остават нечути и неразбрани призивите на организации, на членове и симпатизанти, на експерти и политици за необходимостта от кадрово обновление и за вътрешно единение в БСП, както и очакванията за обединяване на левите партии и организациите.

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Тя е получила 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков

Според "бузлуджанци" определените кандидатски листи на партията по места в страната за предстоящите избори и реакциите за тях показват, че БСП навлиза в новата предизборна надпревара организационно отслабена и кадрово опустошена. "Вместо обединено, лявото се оказва още по-раздробено", коментират те и допълват, че на левите избиратели се предлагат не единна силна листа, а четири листи, които в тази ситуация нямало да бъдат припознати като спасителната за държавата лява алтернатива на десните сглобки. "За всеки искрен и честен привърженик на лявото днес е ясно, че в това си състояние БСП и другите партии и коалиции в ляво трудно ще подобрят решително резултатите си на предстоящите избори. Отговорност за това (без уговорки и обяснения) носят техните ръководители и преди всичко Корнелия Нинова и ръководството на БСП", подчертават от движение "Бузлуджа".

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отстъпят

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отстъпят

Тя регистрира участието си за НС и за изборите за европейски парламент

От фракцията в БСП заявяват още, че лявото политическо пространство не може и не трябва да посрещне предизвикателствата на предстоящите избори разделено и раздирано от противоречия и взаимни нападки. "Необходими са политическа воля и национална отговорност, за да се създаде ляв политически съюз, който с друга предизборна стратегия и тактика да предложи ярък предизборен манифест и убедителни кандидати", заявяват "бузлуджанци". Те призовават ръководителите на партиите и коалициите, регистрирани за изборите на 9 юни, да загърбят егото си в името на общата цел - социална и солидарна България. От движение "Бузлуджа" отбелязват също, че Изборният кодекс дава възможност до 4 май да бъде формиран и регистриран ляв политически съюз за общо явяване на парламентарните и европейските избори на 9 юни. "Само по този начин лявото може да получи нова политическа енергия и да се представи силно на изборите. Това е исторически шанс за БСП и за лявото в България", изтъкват "бузлуджанци".

Валери Жаблянов повежда "Левицата" към ЕП

Валери Жаблянов повежда "Левицата" към ЕП

Той бил доказан като експерт, като политик и като морал