"Причината да не бъде приета "Атака" е начинът, по който беше предложена - нелепо и неумело от човека, който ги предложи, моят колега в ЕП Николай Бареков." Това заяви пред bTV евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му Бареков буквално е излъгал "Атака", твърдейки, че партията ще бъде приета в консервативното семейство в ЕП.
Бареков твърдял, че "Атака" ще бъдат приети и че той бил свършил работата, нямало проблеми, но това не било така.

Бареков кани само "Атака" в консервативната платформа

Бареков кани само "Атака" в консервативната платформа

Притеснен е, че консервативното е било "оцапано"

Проблемът идвал от това, че Бареков не съобразил позиции, които партията на Волен Сидеров е защитавала през годините. Освен това самото предложение било неполитическо. Той не подходил разумно и не направил предварителни разговори по въпроса, убеден е Джамбазки.

Според него за да бъде приета една партия, това първо трябва да бъде договорено предварително.
"Трябва да си обсъдил с двете най-важни делегации в нашата група - полската и английската, в този ред ги казва, защото англичаните ще напуснат. Когато знаеш какво е отношението на поляци и англичани от няколко века по отношение на някогашната Руска империя, сега Руска федерация в Крим и в Украйна, малко трябва да помислиш как предлагаш и кого предлагаш", обясни евродепутатът, намеквайки за позицията на "Атака" за анексирането на Крим - партията призова Крим да бъде признат за руски и наложените санкции срещу Русия да бъдат свалени.

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица "Атака" подава документи за членство

Все пак Джамбазки коментира, че случилото се с "Атака" едва ли ще рефлектира в отношенията в малката коалиция на ОП, защото той лично обяснил на Сидеров вижданията си за това как може партията му да влезе в евроконсерваторите в ЕП.

ВМРО се хвалят, че са станали член на АКРЕ

ВМРО се хвалят, че са станали член на АКРЕ

Ще бъдем българският глас в Европа, предричат те

Евровойводата коментира и създалата се ситуация около въпроса дали патриотите ще участват заедно на предстоящите избори за ЕП.
Той е на мнение, че гласоподавателите очаквали от ВМРО, НФСБ и "Атака" да бъдат заедно. По думите му никой от членовете, които искат да оглавяват листите, не би трябвало да се притеснява от вътрешни избори, каквито предложи по-рано днес вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.
Припомняме, Каракачанов също е на мнение, че е най-добре ОП да се явят на евровота заедно.

В малката коалиция - "на Западния фронт нищо ново"

В малката коалиция - "на Западния фронт нищо ново"

Каракачанов: След тази среща е като преди тази среща