"Резултатите от тази среща са като от преди срещата. Както се казва - на Западния фронт нищо ново*."

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов след срещата на Обединени патриоти в Народното събрание.

Той обясни, че е искал да докладва на колегите си какво е мнението на коалиционните партньори от "Атака" и НФСБ за евроизборите. От НФСБ обаче излезли с предложение за друга точка - промени в ръководството на парламентарната група, а това предизвикало ръководството на "Атака" да си тръгне.

"След тази среща е като преди тази среща - нищо ново", повтори Каракачанов. Каракачанов обясни, че не знае къде е проблемът в коалицията, защото не се стигнало да разговор.

Каракачанов призна за проблеми при патриотите

Каракачанов призна за проблеми при патриотите

Сидеров питал дали ще са заедно на евроизборите

По думите му най-добре би било да се направят вътрешни избори за кандидат на листата за евроизборите, но коалиционните партньори не са обсъдили този въпрос. Според Каракачанов най-добрият вариант е коалиция "Обединени патриоти" да се яви заедно.

"Всичко останало не го разбирам, но в крайна сметка - три партии и всеки има някакво различно мнение", добави Каракачанов, според когото защитава интересите на всички, които са подкрепили коалицията.

Вицепремиерът обаче е категоричен, че коалиция "Обединени патриоти" продължава да я има и тя подкрепя мнозинството в парламента. Дали щяло да има коалиция за евроизборите: "Както казват нашите братя мюсюлмани - иншаллах (Само бог знае, бел.ред.)".

Относно твърденията на Десислав Чуколов, че по време на срещата се говорили битовизми и че бившият здравен министър Петър Москов е бил предложен за номинация, Каракачанов заяви, че такова нещо не е имало.

Патриоти в спор кой е "майката" и кой от кого суче
Обновена

Патриоти в спор кой е "майката" и кой от кого суче

Депутат от "Атака" призова Валери Симеонов да излезе и да каже какви принципи защитава

На въпрос дали отново той е сложил синята каска, Каракачанов подчерта, че днес е със синя вратовръзка и това му е любимият цвят. Самата синя каска я бил дали миналата година на премиера Бойко Борисов.

Припомняме, последният път, когато партньорите от малката коалиция направиха опит да се съберат, беше преди месец, но и тогава срещата се провали с отправени взаимни обвинения. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата. Преди това НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите, издигна Валери Симеонов като партийна номинация, а пък Ангел Джамбазки беше издигнат от обществен комитет.

Патриотите обсъждат евровота в отсъствието на „Атака“

Патриотите обсъждат евровота в отсъствието на „Атака“

Сидеров и хората му бойкотират заседанията…

Напрежение съществува и по линията Симеонов - Сидеров вътре в парламентарната група, след сериозен сблъсък между двамата лидери през лятото и есента на миналата година. Именно от този етап на патриотичния коалиционен сюжет е и ролята на лидера на ВМРО като "синя каска", а самото ВМРО запази неутралитет.  

*Заглавие на роман на Ерих Мария Ремарк