Патриотичната коалиция се събира в парламента, както стана ясно по-рано през деня. Напълно успешно обаче, както явно се очертава и като традиция, патриотите финтираха медиите и успяха да скрият срещата си от журналистите.

Партньорите от ВМРО, НФСБ и "Атака" ще разговарят след известно време на напрежение между тях. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата.

Вчера Валери Симеонов обясни, че за него евролистата не е важна. Всички партии в Обединени патриоти обаче признаха за съществуващото напрежение.

НФСБ се оплакаха от липса на комуникация и че не се провеждат срещи в състав партиите от Обединените патриоти.

Патриотите тепърва ще изясняват разминаванията си

Патриотите тепърва ще изясняват разминаванията си

Валери Симеонов не е съгласен с квалификации за междуличностни боричкания

Припомняме, че вчера Националният изпълнителен комитет на НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за медийни изяви.

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година.

В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и "Атака" гласуваха против.

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Каракачанов не иска да е повече синя каска

Ако някой иска да се кара, нека го прави...

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП. От "Атака" контраатакуваха с разпространение на прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ. Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.