Недопустимата и обидна антибългарска кампания на Холандия продължава. За това алармира евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в съобщение до медиите.

Според Джамбазки властите в Холандия продължават да разпространяват скандален клип, в който призовава гражданите на страната да се пазят от обири и грабежи по така наречения "български метод". По думите на евродепутата това наименование е скандално, дискриминационно и "по никакъв начин не се вписва в т.нар. "европейски ценности", които Холандия претендира, че изповядва бидейки член на Общността".

Според съобщението на ВМРО полицията в Кралство Холандия описва "българския метод" по следния начин - той се характеризира "с разбиване на цилиндричната ключалка, като платката на вратата просто бива развинтена с отвертка, след което заключването на цилиндъра се прекъсва".
Според Джамбазки обаче след справка в интернет на фирми за технологична защита става ясно, че този метод е сред най-разпространените, тъй като е доста прост и не са необходими скъпи материали. По този метод крадците могат да проникнат в рамките на една минута.

Джамбазки прави сърбите луди заради лицемерната им политика в Босилеград

Джамбазки прави сърбите луди заради лицемерната им политика в Босилеград

И в Африка няма скандали като този в Босилеград, отсече Джамбазки

Евродепутатът е категоричен, че това съобщение е недопустимо. В писмото той пита иронично как биха реагирали холандските власти и граждани, ако българската полиция започне да предупреждава гражданите да се пазят от "холандска педофилия", например.

Джамбазки припомня и че това не е първата подобна антибългарска проява на високо държавно и институционално ниво в Холандия - в писмото се посочват "антибългарската кампания, водена от политика Герт Вилдерс, както и със скорошните скандални твърдения на холандски и белгийски евродепутати, които обвиняваха България, защото техните турски избиратели били принудени да си плащат винетки в България."

Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Българският представител защитава нашите граничари

Поради това патриотът настоява Кралство Холандия незабавно да поднесе официални извинения на България.
Евродепутатът ще отправи и официално запитване към ЕК дали е приемливо в ЕС една държава членка да промотира "такава скандална пропаганда срещу гражданите на друга държава - също член на Съюза".