"Това е политика на етническо прочистване на денационализация. Сърбия иска сънародниците ни да се преместят към Кюстендил. Местната власт ги принуждава да напуснат района, да го обезбългарят." Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред bTV в коментар по случая със задържаните български лекари в Босилеград.

Полицаите в Босилеград се отнасяли с лекарите като с престъпници
Обновена

Полицаите в Босилеград се отнасяли с лекарите като с престъпници

Лекарите в Босилеград трябвало да поискат разрешение от здравния инспектор в Ниш

Джамбазки акцентира върху датата, на която е направена акцията. По думите му на същите тези дни е извършена незаконната окупация на Западните покрайнини през 1920 година.

Евродепутатът припомни, че сънародниците ни там са подпомагани от държавата, а Столична община е издавала бюлетин на съгражданите ни.

"Ще ги направя луди сърбите, защото тяхната лицемерна политика няма как да минава. Те ще се научат, че ще спазват всички правила в ЕС. Техните номера няма как да продължат да се случват", категоричен беше Джамбазки.
Той уточни, че както ЕК, така и комисарят по разширяването ще бъдат уведомени, за да влезе това безобразие в следващия доклад за Сърбия.

"Това е скандал, който няма да видите в Африка дори", допълни той.

Българските лекари от Босилеград се прибраха

Българските лекари от Босилеград се прибраха

Евроинтеграцията на Сърбия за сметка на произвол над наше малцинство?

В коментар за думите на Местан за обособяване на турско етническо малцинство, Джамбазки заяви, че Местан може да иска много неща, най - вече пред Гьокче и турската република.

"Той поиска да го уважават защото е турчин. Никой на никой не дължи уважение, заради произхода. Аз не го уважавам, защото се крие в турското посолство, защото е ехо на Ердоган. Ердоган поиска санджак в Сърбия, Местан поиска малцинство", категоричен беше българският евродепутат.

"Местан като е такъв евроатлантик, защо не отиде в посолството в Белгия", попита още Джамбазки.

ВМРО: Местан е заплаха за националната сигурност

ВМРО: Местан е заплаха за националната сигурност

Войводите настояват главният прокурор и службите да се заемат с Местан

Относно намерението на ДПС за демонтаж на Патриотите от властта, Джамбазки заяви:
"ДПС могат да искат да управляват и с Далай лама. Няма да им се получи. ДПС са символ на политическата корупция. Те раздаваха порция, баклави и прочие."

По темата с картата на щита на Лъва пред НДК, Джамбазки заяви, че тя описва част от етническите землища описани след Априлското въстание и Баташкото клане и Гърция не може да има никакви претенции.

БСП и ДПС развиват вота на недоверие след гласуването на Бюджет 2018
Обновена

БСП и ДПС развиват вота на недоверие след гласуването на Бюджет 2018

ДПС приема темата за провал в борбата с корупцията