"Настроените протурски политически партии никога не са работили в интерес на България."
Това се посочва в становище на ВМРО по повод официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство. Припомняме, това стана на 30 октомври, понеделник.

Местан иска признаване на турското малцинство

Местан иска признаване на турското малцинство

След като в Албания 50 000 българи са признати за национално малцинство

Според ВМРО именно Местан като лидер на ДПС е наложил използването на езика на омразата в обществото ни. Този език вече се материализирал и сериозно застрашавал националната сигурност на държавата, сочат още националистите.

Според ВМРО искането на Местан е опит за сепаратизъм и за насаждане на чуждодържавни ценности. Лидерът на ДОСТ искал да внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава. Според ВМРО това е държавна измяна.

Националистите обясняват и че България отдавна е предприела всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия. "Българската конституционна и правна уредба не познава малцинствата и за това сравненията с уредбата в други държави са нелепи", твърдят от ВМРО.

Местан се оплака от нарушени права

Местан се оплака от нарушени права

Турското малцинство у нас - факт

Войводите призовават тази тема да влезе в дневния ред на прокуратурата. Те искат главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира, "тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип... Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци".

ВМРО настояват и партията ДОСТ да бъде по-обстойно проверена - от къде се финансира. Националистите искат и държавните служби да повишат степента си на сигурност, защото протурските партии у нас организирали антибългарски политики и процеси, "които могат да засенчат зверството на гара Буново".

Обществена тайна е, че Турция помага на ДОСТ, уверени Патриотите

Обществена тайна е, че Турция помага на ДОСТ, уверени Патриотите

Трябва да се провери откъде се финансира партията

ВМРО осъди и пребиването на българин на граничния пункт "Лесово" от турски граничари, навлезли на българска територия. Според войводите това е провокация и демонстрация на незачитане суверенитета на страната ни.

Няма оправдание за грубостта на турския граничар според МВР шефа

Няма оправдание за грубостта на турския граничар според МВР шефа

Турските митничари се страхували от уволнение и затова набили българина