Граничарят, който е пребил нашия съгражданин на границата с Турция, ще бъде наказан. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев.
"В момента има контактна група от двете страни. Този служител ще бъде наказан, ще се вземат съответните мерки", обясни Радев пред журналисти в парламента.

Турските митничари пребили българина заради пропуснат печат
Обновена

Турските митничари пребили българина заради пропуснат печат

Граничарите дърпали сънародника ни обратно в турския пункт

Двама граничари спрели нашенеца. Единият обаче бил агресивен от страх, че не си е свършил работата по проверка на българина.

Според Радев нашият съгражданин е искал да отиде някъде в Турция, но имало някакъв проблем с турската система. Турците не успели да му сложат печат и българинът се отказвал да влиза в страната.

Тогава сънародникът ни направил обратен завой през границата, а турските граничари решили, че в колата има нещо съмнително и след 10-20 метра, вече в наша територия, те го спрели, обясни още вътрешният министър.

Турски граничари удрят българин на ГКПП "Лесово"

Турски граничари удрят българин на ГКПП "Лесово"

Цацаров е разпоредил спешно разследване от прокурор

Според МВР шефа няма оправдание за грубостта на турския граничен полицай. И от двете страни на границата, по думите му, правилата трябва да се спазват.

По-рано днес вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че турските власти вече са започнали разследване по случая. Стана ясно също така, че Турция се е извинила официално за случилото се с българския гражданин.

Екатерина Захариева: Премиерът уважава личните решения

Екатерина Захариева: Премиерът уважава личните решения

Можем да приемем най-прекрасните закони, важно е как ги прилагаме