Малко над процент е разликата между двамата кандидати за кмет за Благоевград. Това показват данните на "Галъп".

Към момента води кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев, който получава 51,6% от гласовете, докато досегашният кмет на града - независимият кандидат, подкрепен от ГЕРБ, Илко Стоянов събира 45,6% подкрепа.

2,7% от благоевградчани пък не подкрепят никого.

Снимка 640741

Източник: News.bg

По данни на "Галъп" избирателната активност е 40.2%

"Маркет линкс" също измерва едва малко над 1% разлика, но в полза на Илко Стоянов. За него са гласували 48,8% от избирателите. Методи Байкушев пък получава 47% подкрепа.

Данните от паралелното преброяване на "Галъп" при 100% изпълнение на извадката са следните: Методи Байкушев- 51,6%, срещу Илко Стоянов - 45,6%.

Не подкрепят никого 2,7% от благоевградчани.

Досегашният кмет на Благоевград отива на балотаж с кандидата на ПП/ДБ

Досегашният кмет на Благоевград отива на балотаж с кандидата на ПП/ДБ

Водеща роля в Общинския съвет завоюват от ВМРО - БНД (Български гласъ) с 12.74%

Имаме още да свършим много работа, трябва да опазим вота до края на изборния ден и до края на отчитането на резултатите. Така, че сме концентрирани в това накрая ОИК да отрази реално резултата на гражданите на Благоевград.

Ние разчитахме изцяло на свободен вот, в същото време се оказа изключителен натиск от страна на Общинска администрация върху вота. Цял ден служители обикаляха града и създаваха стрес" заяви Методи Байкушев, кандидат за кмет на Благоевград от ПП-ДБ.

Илко Стоянов чака паралелното преброявяне, имам опит от предишния тур, така че не иска да коментира преди това. Това е деликатна ситуация и не искам да коментирам.

Като несериозни определи обвиненията, че е използвал административен натиск, за да достигне до победа.

Илко Стоянов не се яви като водач на листа за общинския съвет и ако загуби изборите, няма да е част от градската управа.