"ЕК ни наблюдава под лупа и всички такива трагични събития и скандали, естествено може и косвено, но се отразяват върху имиджа на страната ни и засилват наблюдението върху нас.

Всички институции трябва да изпълняват своите ангажименти и ако те го правят сериозно, професионално, отговорно и прозрачно, съм сигурна, че няма да си задаваме тези въпроси и тях няма да ги има".

Това заяви вицепремиерът министър по усвояване на европейските средства Меглена Плугчиева по повод трагичния инцидент с началника на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин и неговото отражение в ДПС.

"За краткото време в качеството си на вицепремиер се старая да работя максимално прозрачно, открито и по правила и има видими резултати", заяви Плугчиева, цитирана от БНР.

Тя обяви, че професионализмът, прозрачността и откровеният диалог с обществото ще доведат до желаните резултати.

Относно констатираните нарушения в Национална агенция "Пътища" вицепремиерът подчерта, че през времето на своето съществуване тя е била блокирана и не е работила изобщо.

Тя уточни, че за няколко месеца е абсурдно да се счита, че е възможно всичко да бъде "санирано" и поставено на място.

"Чрез проверките, които са очакват от различни одитни компании, трябваше да се попълва административния капацитет, да се назначават хора или това е един пакет от много мерки", коментира още тя.

На 23 ноември е датата на следващо решение на Европейската комисия. Меглена Плугчиева изрази надежда, че оставката на изпълнителния директор на Националната агенция "Пътища" Димитър Иванов няма да доведе до забавянето му.