Политиците трябва да си говорят повече, вместо да воюват за всичко. Не е необходимо партиите да горят мостовете по между си. Това заяви пред Нова телевизия Екатерина Михайлова, преподавател по конституционно право.

Според нея всичко вече е станало твърде лично и политиката е оставена на заден план. По думите й народните представители не говорят с избирателите си. Тя смята, че правенето на политика само заради себе си е пагубно за държавата.

По отношение на оставката на Христо Иванов като председател на Да, България тя заяви, че това не е задължително да е края на неговата политическа кариера. Михайлова обаче е изненадата от отказа му да бъде депутат. Според нея той вече не се чувства полезен в парламента. Тя отбеляза, че с оставката на Иванов си е отишъл силен говорител и от това губи дебата, както парламентарния, така и извънпарламентарния.

Михайлова засегна и темата за потенциалния политически проект на Румен Радев. По думите й много президенти са правили подобни крачки, не резултатите от това са били разочароващи. Според нея, ако Радев напусне президентството и излезе на политическия терен нещата ще изглеждат по друг начин.

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Бойко Борисов: Летим към нови избори

Само с ДПС не може да направим правителство