"Оградата ни с Турция не я е преминал само този, който не е пожелал", това изтъкна народният представител от "БСП за България" Елена Йончева в ефира на Нова телевизия.

Йончева обясни, че оградата е подкопана с метри на много места. Тя твърди, че построяването на съоръжението не е направено по проекта, който е бил утвърден от МВР.

Филмът на Елена Йончева не притеснява Каракачанов

Филмът на Елена Йончева не притеснява Каракачанов

Какво точно не им харесва на БСП, не можа да разбере военният министър

"Дадена е възможност да бъде променяна от областните управители и съответните фирми", обясни депутатът и показа снимка, на която е заснето как мигранти преминават през оградата, използвайки сгъваема стълба.

"Със засекретяването й, се налага цензура. На информацията за целостта на съоръжението, преминаването и прочие се налага цензура", отсече Йончева и разясни, че защото се води, че е част от националната сигурност, по този начин се издава държавна тайна. Според народния представител засекретяването се прави, за да не се говори по тази тема и да не се правят разследвания.

Йончева не е издавала държавни тайни според ДАНС и СГП

Йончева не е издавала държавни тайни според ДАНС и СГП

Сигналът на Валери Симеонов е безпочвен - информацията е публична

Елена Йойчева обърна внимание на това, че е внесен сигнал до съответните органи за проблемите с оградата, но след като тя е засекретена, резултатите от проверката няма как да се разберат.