Евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева изрази тревога заради мълчанието на председателя на БСП по повод изразеното намерение на президента Румен Радев да се кандидатира за втори мандат.

Тя подчертава, че втори ден соцлидерът Корнелия Нинова оставя този ход без коментар. Според нея това е тревожно.

По думи на Йончева Радев се ползва с огромна подкрепа в българското общество. Йончева напомня, че на изборите през 2016 г. той е получил над два милиона гласа - почти толкова, колкото взеха заедно БСП и ГЕРБ няколко месеца по-късно на парламентарния вот.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

И тогава, и сега Румен Радев продължава да бъде обединител на нацията, категорична е евродепутатката. Тя посочва, че президентът не е предал ценностите и каузите, зад които е застанал и това се доказвало от факта, че се ползва с подкрепата и на привържениците на БСП.

По думи на Йончева Радев се е превърнал в лидер на борбата срещу корумпираното и упадъчно статукво, заставайки зад българите, въстанали срещу авторитарното управление на Бойко Борисов.

"Да не подкрепиш най-одобрявания български президент, може да означава само едно - договорките с Бойко Борисов са в ход. Това е път, който води и до заличаването на най-голямата лява партия в България", подчертава евродепутатът.

Изключен бил дуел Радев-Борисов за президентския пост

Изключен бил дуел Радев-Борисов за президентския пост

Около това мнение се обединиха политолозите Румяна Коларова и Слави Василев