Силен политически ход, но съдържащ рискове. Така политологът Румяна Коларова коментира пред БиТиВи заявката на държавния глава да се кандидатира за втори мандат.

Заявката му вчера е политически проект по същество, според нея. Той конкурира БСП, убедена е Коларова.

По мнението ѝ Радев може да бъде подкрепен от маргинални формации. Може да се окаже, че той има подкрепата на малцинството в парламента, прогнозира още тя.

Консенсусът, за който говори президентът, е доста имагинерен, подчерта Румяна Коларова. Този президент няма никакъв политически опит, смята тя.

Изключен е дуел Радев-Борисов, по мнението на Коларова, пояснявайки, че премиерът едва ли ще се кандидатира за президент.

Радев се кандидатира за втори мандат
Обновена

Радев се кандидатира за втори мандат

Това съобщи той по време на годишния си отчет

Според Слави Василев този ход е стратегически, който му позволява да се позиционира стратегически. Със заявката си той е показал, че ще остане на страната на гражданите и ще остане до тях.

Румен Радев е обявил, че ще е готов с промени в Конституцията, когато обществото е готово. Радев позиционира себе си в центъра на промяната, смята Василев.

Логично било Радев да се кандидатира за втори мандат, Борисов за президент - не

Логично било Радев да се кандидатира за втори мандат, Борисов за президент - не

Александър Маринов: Темата за Навални не е съществена за изясняване на противоречията между президента и управляващите

Симбиозата между БСП и Румен Радев е успешна и БСП ще го подкрепи, прогнозира той. След като партиите не могат да посочат промяната, редно е президентът да посочва пътя на тази промяна, каза Василев.

Пулсът на хората е промяна и всеки политик, който не се съобрази с този пулс, ще отиде на политическото бунище, подчерта политологът.

Коалиция между БСП и ГЕРБ е толкова невъзможна, колкото и Радев-Борисов, по думите му.

Гърневски убеден, че Борисов може да бъде и кандидат за президент

Гърневски убеден, че Борисов може да бъде и кандидат за президент

Той е категоричен, че предстои правителство на "Борисов 4"