Елеонора Лилова е определена за новия председател на Държавна агенция за закрила на детето стана ясно днес от заседание на Министерски съвет. Правителството определи Лилова да бъде шеф на агенцията.

Биографията и включва магистратура по педагогика и социология от СУ "Св. Климент Охридски" и е защитила научна степен "доктор" по управление на образованието в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

От пресцентъра на МС информират, че новият председател на ДАЗД е висококвалифициран експерт и притежава дългогодишен опит като преподавател. През годините на кариерното й развитие Лилова е заемала различни длъжности - от начален учител до директор на училище. От 2012 г. е директор на СУ "Акад. Емилиян Станев" в София.

Уволниха председателката на ДАЗД заради насилието в дом „Хризантема“

Уволниха председателката на ДАЗД заради насилието в дом „Хризантема“

По искане на премиера Борисов...

Припомняме, в края на януари премиерът Бойко Борисов поиска оставката на доскорошния председател на ДАЗД Офелия Кънева. Тя бе уволнена, а мотивът беше липсата на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца с увреждания "Хризантема" в Габрово.

За временно изпълняващ длъжността бешее определен д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

В началото на юни 2016 г. предишният директор на ДАЗД Ева Жечева бе атакувана след провеждането на парламентарна Кръгла маса по въпросите на децата в риск. На нейно място бе назначена Офелия Кънева.

В ДАЗД са регистрирани двойно повече случаи на насилие към деца

В ДАЗД са регистрирани двойно повече случаи на насилие към деца

Според Офелия Кънева това означава, че по-рядко се покриват инцидентите