"От позицията на министър-председател, може би не е излишно Борисов да поддържа дипломатически отношения с Турция". Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки, който е и зам.-председател на ВМРО.

Така той коментира еднодневната визита на премиера Бойко Борисов в Турция, където се срещна с турския премиер Бинали Йълдъръм и с президента Реджеп Ердоган.

Посрещнаха Борисов на син килим в Анкара

Посрещнаха Борисов на син килим в Анкара

Българският премиер към турската представителна рота: "Мархаба аскер"

"Според мен обаче Ердоган е опасен диктатор и човек, който представлява опасност за България и цяла Европа. Поведението му крие заплахи, той е непредсказуем", заяви Джамбазки.

По думите му България трябва да влага достатъчно средства в обновяването и превъоръжаването на своите сили за сигурност.

Турция ни разграничила от ЕС, само ние сме подкрепили Ердоган

Турция ни разграничила от ЕС, само ние сме подкрепили Ердоган

Това обяви бившият ни консул в Одрин Георги Димов

"Политиката на западноевропейските държави към Турция се променя. Паднаха много маски, свършиха много лицемерия. Присъединяването на Турция към ЕС е бита карта и няма как да се случи", категоричен е евродепутатът.

Турция разполага войски в Катар

Турция разполага войски в Катар

Президентът Реджеп Ердоган подписа приетите по-рано от парламента на страната споразумения

Според него посоката на турската политика предполага нещо съвсем различно. "А именно - превръщането й в самостоятелен геополитически вектор на Балканите, което означава регионална сила и опит на Турция да се добере до нефтени кладенци в Мосул и да започне да не зависи толкова много от вноса на петрол", допълни Ангел Джамбазки.