Президентът Румен Радев е получил поздравления по повод встъпването си в длъжност като държавен глава от президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В телефонен разговор, провел се по инициатива на турския президент, са били подчертани силните връзки между двете съседни страни. "За нас Република Турция е не само добър съсед, но и много важен партньор в икономиката, търговията и туризма.
Ценим много високо усилията на Република Турция в борбата с тероризма и нелегалната миграция", е заявил по време на разговора президентът Радев, съобщават от прессекратариата на президентството.

Българският държавен глава е бил поздравен по повод встъпването си в длъжност и от президента на Украйна Петро Порошенко. В телефонен разговор, проведен също по инициатива на украинския президент, Петро Порошенко е пожелал на президента Радев успех в работата му като държавен глава на страна, която е голям приятел на Украйна и ключов партньор в отношенията с ЕС и НАТО.

"Приемам тези поздравления като признание и позитивен сигнал за продължаване на ползотворния ни диалог и сътрудничеството между нашите две страни и народи", е подчертал президент Румен Радев.