480 000 са фирмите у нас. Около 400 000 от тях са малки и средни предприятия. Това стана ясно по време на Европейски парламент на предприятията 2018. Динамичният свят, в който живеем, изисква бързи решения, смята министърът по европредседателството Лиляна Павлова. По думите й страната ни е доказала, че може да е модератор дори и по трудни теми. Според нея се нуждаем повече от всякога от сигурност и стабилност.

Оценката на Лиляна Павлова за бюджета на ЕС за следващия програмен период е, че това е една добра рамка за преговори.

Българските фирми се подготвили за Брекзит

Българските фирми се подготвили за Брекзит

ЕС трябва да се реформира, но България не смята да напуска съюза

Важно е Европа да не е догонваща, а в крак с новите технологии, както си пожелава тя. Министърът се обяви за защита на личните данни на потребителите в единния цифров пазар. Към 2020 г. 8 от 10 работни места ще изискват цифрови умения. Затова са важни инвестициите в дигитални умения.

Европа трябва да защити интереса на предприятията си срещу протекционистичните действия на някои от големите търговски партньори на общността.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева посочи, че трябва в образованието да се развива предприемаческия дух. Тя се обяви за учене през целия живот. Всички образователни системи са изправени пред предизвикателството как да отговорят на вечно променящия се свят. Трябва да се събудим и да разберем, че Европа не е света, посочи Захариева.

28 млн. лв. неизплатени заплати през 2017 г.

28 млн. лв. неизплатени заплати през 2017 г.

От КНСБ посочват, че за 2016 г. тази сума е била 21 млн. лв.