Да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия, без представяне пред обществото на доказателства и аргументи, е скандално. Може да се спекулира, да се предполага, но първият въпрос е политическият въпрос. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Николай Радулов: МВР търси един прокурор със сърце мъжко

Николай Радулов: МВР търси един прокурор със сърце мъжко

Повдигналият обвинение на Борисов ще е следващият главен прокурор

По думите ѝ опозицията трябва да е силна и категорична, а управляващите да се вслушват в нейния глас, дори, когато критикува. Никой не е над закона, включително и правителството, посочи Фандъкова и добави, че Борисов нямало да навреди и осъди България заради ареста му.

Фандъкова не се притеснява от евентуални проверки срещу нея, защото самата тя проверя непрекъснато и сезира всички компетентни органи, когато има съмнения. Всеки сигнал подаден, от когото и да било се проверява, увери столичният кмет. Дори при проверките на Столична община, Фандъкова понякога има притеснения, когато види резултатите и ги насочва към компетентните органи.

Започна строежът на разширението на третата линия на метрото в София

Започна строежът на разширението на третата линия на метрото в София

Първата копка бе съпроводена от тържествен водосвет

По отношение на Бюджет 2022 за София, Фандъкова заяви, че се осигуряват изпълнението на стратегическите обекти за града - метрото, развитието на градския транспорт, инвестицията в превозните средства, важните транспортни връзки, строителството в детски градини, екология и по-чист въздух. Фандъкова и екипът ѝ успяват поради две причини - гарант на финансовата дисциплина и приходите от местни данъци и такси. Увеличението на бюджета се дължи основно на увеличението на заплатите на учителите, медицински сестри и социалните работници, които са държавно делегирани дейности.

Нова отсрочка за одобрение на българския План за възстановяване сме поискали от ЕК

Нова отсрочка за одобрение на българския План за възстановяване сме поискали от ЕК

Остават в диалог с българските власти, с които имат продуктивни разговори

Тя вярва, че Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде одобрен, при положение, че властта всяка седмица твърдяла за неговото положително одобрение. Фандъкова няма да позволи да спре развитието на метрото.

Фандъкова увери, че няма да и промяна на местните данъци и такси. Коментира се единствено увеличаване таксата за строителни разрешителни.