Общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет адв. Михаил Петров е отправил към кмета на София Йорданка Фандъкова искане да бъде забранено провеждането на шествието на движение "Безсмъртен полк", предвидено за 9 май, съобщиха от партията. Според войводите Фандъкова прилага двоен стандарт: "За шествия на националисти налага забрани, но когато други шестват с портрети на Сталин, Георги Димитров и се веят знамена на КПСС - няма проблем."

"Столичният кмет Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на т.нар. шествие на "Безсмъртния полк" - поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Искаме реципрочни действия спрямо тези, които наричаха шествието за ген. Христо Луков и участниците фашисти, защото се оказва, че тяхната работа е "фашистът вика дръжте фашиста", пише Петров в искането си до Фандъкова.

„Луковмарш“ се провежда, въпреки забраната на Фандъкова

„Луковмарш“ се провежда, въпреки забраната на Фандъкова

Има засилено полицейско събитие

Той допълва, че преди провеждането на "Луковмарш" през февруари председателят на БСП - София е поискал Столичният общински съвет "да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонацистки прояви в столицата на България". Той нарекъл участниците "лумпени". "ВМРО отговори на помията, с която БСП залива всеки път възпоменателното шествие в памет на ген. Христо Луков - достоен български генерал, защитавал Родината в най-трудните ѝ моменти. Сега тъмночервените, са решили да се преброят и да правят шествие на "Безсмъртния полк" - привърженици на комунистическата идеология и режим, обявени за престъпни", изтъква Михаил Петров.

Той настоява шествието на "Безсмъртния полк" да бъде забранено, както е забранен и "Луковмарш". "В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в "правоприлагането" - за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София", коментира Петров.

В десетки български градове шества Безсмъртният полк

В десетки български градове шества Безсмъртният полк

Заявеното участие бе за над 50 града

Ето и пълния текст на искането му до столичния кмет:

Уважаема госпожо кмет,

На 9 май т.нар. "Безсмъртен полк" се кани да проведе шествие на подкрепящите комунистическия режим и окупационната Червена армия, влязла в България след 09.09.1944 г. Недопустимо е, предвид обявяването на комунистическия режим за престъпен и международната обстановка, страна агресор да си организира шествия в своя подкрепа, чрез сдружения и организации, контролирани от руското посолство.

Поради гореизложеното, като човек, като общински съветник, като български патриот, отправям призив към Вас, да издадете заповед, забраняваща провеждането на т.нар. шествие на "Безсмъртния полк" - поклонници на обявената за престъпна комунистическа идеология! Това шествие следва да бъде забранено, така както бе забранено и шествието за ген. Христо Луков! В противен случай Столична община показва абсолютен двоен аршин в "правоприлагането" - за едните не може, но за другите може. Липсата на реципрочност може единствено да се разтълкува като косвена подкрепа за провеждането на антинационални прояви в центъра на София.