"Все още не съм решила дали ще се кандидатирам за кмет." Това заяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали наесен ще се кандидатира за следващ мандат.

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя затвърди позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г.

"Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и имат право да я защитават", подчерта Фандъкова.

По думите ѝ когато има спорове, те се решават в съда. Тя припомни, че на среща при премиера е станало ясно, че поправката в закона, известна повече като поправката "Артекс", не важи за този обект.

Тя подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Манолова не отрича, но и не потвърждава слухове за кметския стол

Манолова не отрича, но и не потвърждава слухове за кметския стол

Не обмисля смяна, но не изключва да работи за гражданите и от друга позиция

Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" тя поясни, че той все още е строителна площадка - отстраняват се нередности и предстои озеленяване.

"Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората", допълни кметът.

Фандъкова посочи, че ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 000 лв. на ден неустойки.

Търговците от "Графа" искат обезщетение заради дългия ремонт

Търговците от "Графа" искат обезщетение заради дългия ремонт

Те завеждат колективен иск към Столичната община

Припомняме, че вчера в кулоарите на парламента омбудсмана Мая Манолова също беше запитана за столичния кметски пост, като тя заяви, че на този етап не мисли да смена позицията си на обществен защитник.

Въпреки това Манолова уточни, че все пак не изключва възможността да помага на гражданите и от друга позиция. 

Имитират спиране на строежа на небостъргача "Златен век", според лозенчани

Имитират спиране на строежа на небостъргача "Златен век", според лозенчани

В заповедта за спиране не се казва, че строежът на "Артекс" е без разрешително