До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери кметът Йорданка Фандъкова, която коментира, че е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани.

Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите.

Искат компенсации за некласираните деца в детските градини в София

Искат компенсации за некласираните деца в детските градини в София

ДКСМП настоява Столичният общински съвет да приеме предложението

"Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим", увери кметът на София, цитирана от БНР.

За утре (понеделник) е насрочен нов протест на родители във връзка с недостатъчните места в детските градини в София. В отговор Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът щял да бъде решен.

Столична община намери ненадейно места за 4 нови детски градини

Столична община намери ненадейно места за 4 нови детски градини

Две в район "Студенски" и по едно в "Младост" и "Люлин"