Ние, социалистите, не искаме София да е на автопилот. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на първата есенна сесия на Столичния общински съвет.

Той изтъква, че Столичната община се държи като страничен наблюдател на случващото се в София, като по този начин допълнително утежнява движението и живота в столицата.

Той припомни, че още в началото на август е предупредил кмета и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова да не се опитва да мине инкогнито през бурята, бушуваща в София и страната.

Велико народно въстание II

Велико народно въстание II

При засилени мерки за охрана - с недопускане внасяне на опасни предмети

По негови думи, да се прави Фандъкова че случващото се в държавата не касае столицата и нейната управа, е абдикация от ролята й на градоначалник.

Паргов настоява за решения на реални проблеми през следващия политически сезон - достатъчно места в детските градини и ясли, асфалтирани квартални улици, улично осветление, сигурност по софийските улици, яснота и прозрачност в сметките на "Топлофикация-София" и "Софийска вода".

"Столична община е длъжна да реши проблемите на софиянци, които всяка година дават своя дан в общинския бюджет. Всичко останало е политическо лицемерие", категоричен е социалистът.