Вицепремиерът Мария Габриел очерта 3 фактора, по които ще оценява министрите и евентуалните техни заместници през предстоящата ротация на кабинета през месец март.

На първо място - как въпросният шеф на ведомство си е свършил работата.

Но и още: "Важно е и как обществото е усетило работата му. И много важни са и добрите отношения с парламентарните групи, подкрепящи правителството", каза Мария Габриел, след като заедно с премиера Николай Денков и вътрешния министър Калин Стоянов присъства на откриването на нова автоматизирана система за лабораторен анализ на кръвни проби за наличие на наркотични вещества при водачи на МПС, намираща се в Националния институт по криминалистика към МВР.

Николай Денков против промени в първоначалната сглобка
Обновена

Николай Денков против промени в първоначалната сглобка

Макар и да няма против Асен Василев да стане вицепремиер

"Екип България". Така определи тя екипът си от министри.

"Не смятам да говоря за каквито и да е промени на този етап. Резултати, доверие и български граждани, които да са удовлетворени от това, което се прави".

Вицепремиерът Габриел намекна и за това, че би оставила на поста вътрешния министър Калин Стоянов.

"С министър Стоянов работим добре не само по темата Шенген, а и по темата за днешното ни събиране. В момента, в който той олицетворява мисията на МВР - сигурността на българските граждани, когато олицетворява България да бъде пазител на границите на съюза и носи сигурност на всички граждани, и на българските и на европейските, смятам, че до този момент сме показали, че работим изключително добре в сътрудничество", не спести комплименти относно работата на колегата си тя в отговор на въпрос на News.bg.

Първата ротация мина по мед и масло

Първата ротация мина по мед и масло

В парламентарната комисия по конституционни въпроси

Самият МВР шеф Калин Стоянов също не бе песимистично настроен.

"Ако лидерите на политическите партии, подкрепящи правителството, преценят, че трябва да остана на поста и след ротацията, аз съм готов да завърша започнатото.

Калин Стоянов готов да остане начело на МВР

Калин Стоянов готов да остане начело на МВР

Ако премиерът, вицепремиерът лидерите на партиите в сглобката преценят